Bokning

Jag bokar föreläsningar en gång om året, vanligtvis i början av hösten. Det innebär, att om ni vill boka en föreläsning till er kommun eller verksamhet någon gång i 2018, klickar ni på min bokningsmailadress booking@hejlskov.se och skickar iväg en förfrågan innan augusti 2017. Jag svarar inte på bokningsförfrågningar innan september 2017. Så skicka vänligast inte påminnelser, det finns risk för att jag uppfattar det som tvåförfrågningar. Så tålamod; ni hör från mig så småningom.

Jag får väldigt många förfrågningar och prioriterar i dem. Första prioritet är internationella och nationella konferenser med över 500 deltagare. Andra prioritet är storföreläsningar med mer än 500 åhörare. Tredje prioritet är verksamheter där jag tycker att lågaffektivt bemötande behövs utvecklas, som rättspsykiatri, ungdomsvård och liknande. Fjärde prioritet är föreläsningar med 200-500 åhörare.

Det innebär att det finns väldigt liten chans att boka mig till en föreläsning för 50 personer. Men försök gärna, men var förberedd på att det kan bli ett nej. Jag tackade nej till mer än hälften av alla förfrågningar jag fick inför 2017 på grund av tidsbrist.

För att ändå ge mindre verksamheter möjlighet att lyssna på en föreläsning arrangerar vi en del öppna storföreläsningar där man kan anmäla sig. Kolla på sidan Föreläsningar i vänstermenyn för datum och anmälan.

Dessutom vill jag tipsa om mina duktiga kollegor som du kan hitta på min kontaktsida. De kanske kan tidigare än jag.

Villkor

Avtal om föreläsning bokas skriftligt via mail. Bokning innebär att arrangören godkänner villkoren nedan. Fakturering av honorar och utgifter till transport och eventuell övernattning sker i efterhand.

För att en föreläsning ska kunna genomföras måste det finnas en fungerande datorprojektor med bra bild i föredragssalen, med sladd för antingen HDMI eller VGA. Jag använder egen dator. Projektorn måste kunna visa bild i formatet 4:3. Jag accepterar inga ClickShare-lösningar eller liknande. Det måste gå att koppla in min dator med antingen VGA eller HDMI.
Om det är nödvändigt med mikrofon måste det vara ett headset eller i andra hand en mygga, absolut inte en handhållen eller fastmonterad mikrofon. Det faktum att jag bryter på danska innebär att ljudet måste vara extra bra om alla ska kunna förstå.
Det måste dessutom finnas minst fyra kvadratmeter (gärna mycket mera) för mig att röra mig på under föreläsningen.

Ljud och bild måste vara av så pass bra kvalité att det framstår som professionellt. Om tekniken inte uppfyller mina krav kan det innebära att föreläsningen inte kommer att genomföras. Arrangören debiteras ändå fullt ut.

Villkoren är tuffa av respekt för åhöraren. Föreläsningen ska helst bli en positiv upplevelse på alla plan om den ska medföra en positiv förändring.

Arrangören får tillgång till fil motsvarande den som visas under föredraget i efterhand och i elektronisk form och får sprida den elektronisk till publiken.
Avbokning från beställare/arrangör fram till två veckor innan avtalat datum innebär att endast transportutgifter för redan köpt resa som inte kan avbokas debiteras. Avbokning senare än två veckor innan avtalat datum innebär förhandling om debitering. Bo Hejlskov Elvén AB har inte rätt till avbokning. Vid Bos sjukdom erbjuds arrangören ny tid så fort som möjligt. Bo Hejlskov Elvén AB har dock inget ekonomiskt ansvar för inställd föreläsning oavsett orsak.

Avtal om handledning och verksamhetsstöd bokas likaledes skriftligt via mail.

Bo arbetar enbart på vardagar.

Priser

Heldagsföreläsning, 9-15:30, kostar 2017 40.000 SEK + transport och eventuell övernattning. I Sverige tillkommer dessutom 25 % moms.

Halvdagsföreläsning, upp till 3,5 timme, på förmiddag, eftermiddag eller kväll, kostar 2017 25.000 SEK + transport och eventuell övernattning. I Sverige tillkommer dessutom 25 % moms.

Transport är från Lomma i Skåne, och debiteras enligt vanlig km-taxa eller biljettpris.