Bokning, villkor och priser

Läs vänligast hela denna sidan innan du skickar iväg en föreläsningsförfrågan.

2019 är fullbokat redan, så nästa möjlighet är 2020. Jag bokar föreläsningar en gång om året, vanligtvis i början av hösten. Det innebär, att om ni vill boka en föreläsning till er kommun eller verksamhet någon gång i 2020, klickar ni på min bokningsmailadress booking@hejlskov.se och skickar iväg en förfrågan innan augusti 2019. Jag svarar inte på bokningsförfrågningar innan september 2019. Skicka vänligast inte påminnelser, det finns risk att jag uppfattar det som två förfrågningar. Så tålamod; ni hör från mig så småningom. Skicka inte prisförfrågningar till min bokningsmail, priser framgår längre ner på denna sidan. Skriv gärna i bokningsförfrågan om ni önskar en specifik dag. Det är inte säkert att det går, men vi försöker. Det går inte att boka mig till arrangemang lördagar eller söndagar, jag jobbar bara måndag till fredag. Efter en bekräftat bokning måste all kommunikation gå via min huvudmailadress, bo@hejlskov.se, inte bokningsmailen. orsaken är att bokningsmailen bara läsas vid den årliga bokning.

Jag får väldigt många förfrågningar och prioriterar i dem. Första prioritet är internationella och nationella konferenser med över 500 deltagare. Andra prioritet är storföreläsningar med mer än 500 åhörare. Tredje prioritet är verksamheter där jag tycker att lågaffektivt bemötande behövs utvecklas, som rättspsykiatri, ungdomsvård och liknande. Fjärde prioritet är föreläsningar med 200-500 åhörare.

Det innebär att det finns väldigt liten chans att boka mig till en föreläsning för 50 personer. Men försök gärna, men var förberedd på att det kan bli ett nej. Jag får fler förfrågningar än jag kan tacka ja till.

För att ändå ge mindre verksamheter möjlighet att lyssna på en föreläsning arrangerar vi en del öppna storföreläsningar där man kan anmäla sig. Kolla på sidan Föreläsningar i vänstermenyn för datum och anmälan.

Dessutom vill jag tipsa om mina duktiga kollegor som du kan hitta på min kontaktsida. De kanske kan tidigare än jag.

Villkor

Avtal om föreläsning bokas skriftligt via mail. Bokning innebär att arrangören godkänner villkoren nedan. Fakturering av honorar och utgifter till transport och eventuell övernattning sker i efterhand.

För att en föreläsning ska kunna genomföras måste det finnas en fungerande datorprojektor med bra bild i föredragssalen, med sladd för antingen HDMI eller VGA. Jag använder egen dator. Projektorn måste kunna visa bild i formatet 16:9. Jag accepterar inga ClickShare-lösningar eller liknande. Det måste gå att koppla in min dator på scenen med antingen VGA eller HDMI.
Om det är nödvändigt med mikrofon måste det vara ett headset eller i andra hand en mygga, absolut inte en handhållen eller fastmonterad mikrofon. Det faktum att jag bryter på danska innebär att ljudet måste vara extra bra om alla ska kunna förstå.
Det måste dessutom finnas minst fyra kvadratmeter (gärna mycket mera) för mig att röra mig på under föreläsningen.

Ljud och bild måste vara av så pass bra kvalité att det framstår som professionellt. Om tekniken inte uppfyller mina krav kan det innebära att föreläsningen inte kommer att genomföras. Arrangören debiteras ändå fullt ut.

Villkoren är tuffa av respekt för åhöraren. Föreläsningen ska helst bli en positiv upplevelse på alla plan om den ska medföra en positiv förändring.

Arrangören får tillgång till fil motsvarande den som visas under föredraget i efterhand och i elektronisk form och får sprida den elektronisk till publiken. Beställaren/arrangören skickar adress till föreläsningen i god tid, liksom fakturaadress. Beställare/arrangör utanför Sverige måste skicka sitt VAT-nummer innan föreläsningen för att undvika att betala svensk moms.
Avbokning från beställare/arrangör fram till två veckor innan avtalat datum innebär att endast transportutgifter för redan köpt resa som inte kan avbokas debiteras. Avbokning senare än två veckor innan avtalat datum innebär förhandling om debitering. Bo Hejlskov Elvén AB har inte rätt till avbokning, men kan såklart tvingas ställa in på grund av sjukdom, force majeure, förseningar eller inställda flyg eller tåg. I så fall erbjuds arrangören ny tid så fort som möjligt. Bo Hejlskov Elvén AB har dock inget ekonomiskt ansvar för inställd föreläsning oavsett orsak.

Avtal om handledning och verksamhetsstöd bokas likaledes skriftligt via mail, bo@hejlskov.se.

Bo arbetar enbart på vardagar.

Priser

Heldagsföreläsning, 9-15:30 i Sverige kostar 2019 45.000 SEK + transport och eventuell övernattning. Dessutom tillkommer 25 % moms. Inom EU/ESS koster en heldag 4750 € + utgifter till övernattning och transport. Inom EU/ESS gäller omvänd skattskyldighet, vilket innebär att kunden betaler momsen enligt landets regler. Kunden måske därför uppge ett giltigt VAT-nummer

Halvdagsföreläsning, upp till 3,5 timme, på förmiddag, eftermiddag eller kväll, kostar i Sverige 2019 27.500 SEK + transport, eventuell övernattning och moms. Inom EU/ESS är priset under 2019 2850 € + utgifter. Igen gäller omvänd skattskyldighet för moms.

Kortare än en halvdag debiteras som halvdag.

Transport är från Lomma i Skåne, och debiteras med 5 kr/km eller biljettpris.