Trafiken är farlig om man inte har struktur eller sitter och sover.

Trafiken är farlig om man inte har struktur eller sitter och sover.

  • Man följer inte strukturen som bilföraren inte följer trafikreglerna. Vi gjorde trafikregler i arbetet med killen genom att beskriva hur man ska förhålla sig till honom i rummet (närma sig från sida, inte framifrån eller bakifrån, inte vara närmre än en meter om man inte står snett bakom honom etc). Om man väljer att i te följa trafikreglerna blir det farligt. Precis som det blir farligt om man som bilförare plötsligt väljer att köra på vänster sida istället för höger.
  • Man koncentrerar sig inte tillräckligt. Med denna kille är det som i trafiken: det går inte av sig självt. Man måste vara uppmärksam och alert, och koncentrera sig om arbetet. Precis som chauffören måste koncentrera sig på sitt jobb. Annars blir det farligt.
  • Så att arbeta i omsorgen om denna mannen är inte farligt om man bara är vaken och följer trafikreglerna vi ställt upp. Precis som det inte är enormt farligt att vara chaufför om man är vaken och följer trafikreglerna. Frågan är om det inte är farligare att vara chaufför än att jobba med denna killen när det kommer till kritan. Och då finns det ju ingen orsak att skapa skrämselsbilder av hur farlig killen är.]]>